Bolile reumatice afecteaza deopotriva atat copiii, adolescentii, tinerii cat si varstnicii. Acestea altereaza tendoanele articulatiilor, ligamentele, oasele si muschii, fiind numite si boli inflamatorii musculo-scheletale.
Multe dintre acestea sunt, de fapt, afectiuni autoimune (au loc cand sistemul imunitar nu mai functioneaza in parametrii normali si ataca propriile tesuturi).
Nu exista o cauza clara pentru aparitia acestor boli, dar sunt cativa factori care favorizeaza aparitia lor, si anume: factorii genetici, infectiile, excesul ponderal, expunerea la frig si umezeala, dereglari ale sistemului imunitar.
Bolile reumatice inglobeaza mai mult de 200 de afectiuni diferite, care pot fi tipuri variate de artrita, pana la osteoporoza si chiar boli sistemice sau tulburari ale tesutului conjunctiv, astfel existand diferite tipuri de reumatism, dupa cum urmeaza: reumatismul infectios, reumatismul inflamator, reumatismul degenerativ, reumatism microcristalin, reumatismul partilor moi (muschi, tendoane).
Simptomele bolilor reumatice intervin in activitatile de zi cu zi, afectand activitati precum mersul, urcatul scarilor sau scrisul. Pot aparea miscari articulare limitate sau dificultate in indeplinirea lucrurilor care pareau de rutina.
Planul de tratament variaza in functie de cauza simptomelor, astfel incat este important un diagnostic corect al bolii reumatice de care suferi.
Daca aceste boli inflamatorii iti afecteaza activitatea de zi cu zi, programeaza o vizita si discuta cu unul dintre terapeutii nostri. Impreuna, putem realiza un program personalizat de recuperare, si te vom ajuta sa reduci impactul acetor boli asupra vietii.