CE ESTE CHIROPRACTICA?
Chiropractica este o terapie manuala non-invaziva, fara medicamente, care are ca scop imbunatatirea sanatatii si restabilirea echilibrului fiziologic.
Este utilizata pentru remedierea deficienţelor şi blocajelor legate de sistemele osos, muscular şi nervos.
Considerata o terapie complementara, poate fi utilizata alaturi de alte tratamente care imbunatatesc sanatatea.
Chiropractorii folosesc tehnici manuale care includ intindere, presiunea blanda si rezistenta si se concentreaza asupra articulatiilor, muschilor si coloanei vertebrale, pentru a oferi sanatate si o bunastare generala.
SUNT UN CANDIDAT BUN PENTRU ACEST TRATAMENT?
Chiropractica poate oferi alinare si tratament pentru o gama larga de afectiuni, dupa cum urmeaza: hernii de disc, torticolis, blocaje lombare, entorse, disjunctie acromo-claviculara, spondiloze lombare, tulburari de dinamica ale aparatului locomotor, spondiloze cervicale, umar blocat, lombalgii, asimetrii ale articulatiei bazinului, subluxatii, cervicobrahialgii, nevralgie intercostala, lombosciatica, lombosacralgii, traumatisme articulare, discopatii lombare, cifoza, scolioza, sciatica, durere de cap, migrena, accidente de sport.
In cazul in care va regasiti cu una sau mai multe afectiuni, puteti alege tratamentele chiropractice. Aceastea reprezinta varianta non-invaziva de diminuare pana la eliminare a durerilor, si calea spre o recuperare rapida.
Nu sunt recomandate sedintele de chiropractica, persoanelor care sufera de afectiuni precum cancer, boli infectioaze, osteoporoza cu grad ridicat, boli neurologice, fracturi, atac vascular cerebral(AVC), hipermobilitate congenitala, sindromul cozii de cal (simptome legate de compresia nervilor care alcatuiesc partea terminala a maduvei spinarii). De asemenea, nu recomandam acest tip de tratament femeilor insarcinate.
CUM SE DESFASOARA PRIMA VIZITA?
Inainte de inceperea sedintelor de chiropractica, se discuta cu pacientul despre afectiunile de care sufera, are loc examinarea fizica, se analizeaza dosarul medical, iar daca se considera necesar, se pot cere alte investigatii medicale. In functie de rezultatul demersurilor, chiropractorul poate determina care este centrul problemei si unde trebuie intervenit.
Aceasta prima vizita este mai lunga datorita interviului preliminar. In functie de procedurile recomandare, urmatoarele sedinte vor dura intre 15 si 30 de minute. In medie, sunt necesare cinci sedinte de chiropractica, dar numarul aceastora variaza de la caz la caz.
Dupa doua-trei zile de la sedinta de chiropractica, pot aparea simptome precum oboseala sau dureri precum cele musculare. Aceste manifestari nu trebuie sa va alarmeze. Ele sunt legate de o reactie fiziologica complet normala a organismului.